Regulament nou în Camera Deputaților. Sunt interzise live-urile și înregistrările

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, astăzi, o hotărâre prin care se modifică regulamentul forului legislativ, cu 202 voturi „pentru”, 91 voturi „împotrivă” şi 4 abţineri.

Potrivit noului regulament vor fi interzise transmiterea în direct sau înregistrarea ședințelor Camerei Deputaților, a Biroului permanent, a Comitetului liderilor sau comisiilor cu alte mijloace decât cele folosite oficial de Camera Deputaţilor.

„Prin derogare de la acest paragraf, deputaţii pot transmite sau înregistra şedinţa Camerei şi şedinţele comisiilor numai în perimetrul din sala de şedinţe alocat grupului parlamentar ai căror membri sunt sau, în cazul deputaţilor neafiliaţi, în perimetrul alocat acestora”, se arată în hotărâre.

Totodată, în document se precizează că folosirea violenței fizice cum ar fi gesturi agresive și a violenței verbală (țipete, injurii, invective sau calomnie la adresa unui alt parlamentar), dar și participarea la desfăşurarea unui banner în sala de şedinţe în plen sau în sălile comisiilor sunt interzise.

Dacă aceste reguli vor fi încălcate, persoanele în cauză vor fi evacuate de către preşedintele de şedinţă din oficiu sau la solicitarea unui deputat cu ajutorul majorităţii ponderate a liderilor grupurilor parlamentare, dar și diminuarea indemnizației cu până la la 50 % pentru 6 luni.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!