Regiunea Nord Est primeste 56 ambulante noi

foto_ambulanta

In cea mai saraca regiune a tarii vor ajunge cele mai multe autosanitare din tara. Vineri, vor fi livrate catre Bacau, Botosani, Iasi, Vaslui, Neamt si Suceava ambulante de tip B2, destinate interventiilor de urgenta si transportului medical asistat. Iasul va primi 15 masini, intr-un moment in care Serviciul de Ambulanta Judetean dispune de un parc format din 56 ambulante, cele mai multe cu norma depasita. Doua dintre acestea au chiar mai mult de 1 milion de kilometri.

Vasluiul va primi 7 ambulante de tip B2, 4×2 tractiune. Acestea vor fi impartite celor 5 statii din judet, orasele Vaslui si Barlad primind cate 2 pentru ca au cele mai multe solicitari.

Judetului Suceava ii vor reveni 10 ambulante noi, una dintre ele cu tractiune 4×4. Alte trei ambulante de tip 4×4 vor intra in dotarea ISU Bucovina pentru SMURD.

Primele 9 ambulanțe achiziționate cu fonduri europene vor ajunge în Bacău. Parcul auto al serviciului judetean este de 47 de mașini, dar unele vor merge direct la casat pentru că nu mai pot fi folosite. Si la Bacau, exista două ambulanțe cu peste 1 milion de kilometri la bord, iar 17 au peste 800.000 de km făcuți. Anul viitor se vor mai repartiza și alte ambulanțe, unele 4×4.

9 ambulante noi vor ajunge si la Botosani intr-o prima etapa. Pentru ca are un parc foarte invechit, Botosaniul va primi in total 21 ambulante la Serviciul Judetean si 6 la SMURD. Momentan, judetul dispune doar de 24 ambulante dintre care 20 sunt bune de casat.

In viitorul apropiat, pentru îmbunătățirea răspunsului la urgentele cetățenilor, vor fi distribuite 242 ambulanțe de transport A2 către serviciile de ambulanță județene. Alte 122 de autospeciale tip C vor ajunge la serviciile de ambulanță și unitățile operative ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgenta, din care 81 către SAJ-uri și 41 către SMURD.