Regina Soldat

Sharing is caring!

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi – Muzeul de Istorie a Moldovei și Asociația „România Culturală” ne invită să vizitam la Palatul Culturii, de astazi si pana pe 20 mai 2018, expoziţia de fotografie-document „Regina soldat”, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Vernisajul expozitiei a avut loc astazi, la ora 11.00. Evenimentul a fost prezentat de drd. Anca Beatrice Todireanu, președinte al Asociației „România Culturală” și inițiator al acestui proiect.

Realizata în parteneriat cu numeroase instituții și organizații culturale din țară, Expoziția de fotografie-document „Regina soldat” evocă personalitatea Reginei Maria, precum şi implicarea sa activă în campaniile din timpul Primului Război Mondial. Expozitia este, de altfel, una mobila.

Imaginile o înfăţişează pe Regina Maria participând activ la organizarea spitalelor de campanie, la îngrijirea răniţilor de pe front, precum şi la alte acţiuni caritabile menite să ridice moralul militarilor români şi să aline suferinţa celor răniţi în timpul Marelui Război.

Simezele ne așteapta la acest moment de omagiere a Reginei Maria în contextul aniversării Centenarului României Mari pana pe 20 mai.

shares