Refugiații se camufleaza în oi sa treaca fraudulos granita

Screenshot_20210524-195735_Facebook

Refugiații apelează la metode inedite pentru a trece fraudulos granița spre tarile din vest.

„Ce vedeți în aceste imagini nu este o turmă de oi, ci refugiați care se deplasează în „patru picioare” în încercarea de a disimula trecerea frauduloasă a frontierei de stat. Din cauza vegetației foarte dese, în sezonul cald, e foarte dificil ca migranții să fie depistați”, a precizat Sindicatul Europol.

În ultima perioadă, granițele României sunt tot mai forțate de aceste grupuri de refugiați care încearcă să ajungă în țările din Vest.

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au de-a face în unele zile și cu câte 40 de grupuri în 24 de ore.

Cel mai mare grup de migranți a fost înregistrat în luna februarie a acestui an, când patrulele de poliție de frontieră au depistat peste 500 de persoane în zona de frontieră.

„Iar în timp ce polițiștii de frontieră sunt epuizați și suprasolicitați de numărul mare de intervenții, la București nu se suflă nicio vorbă, că doar nu dă bine la public sa recunoaștem că nu avem resurse și suntem depășiți”, precizează Sindicatul Europol.