Rectorul UAIC, interes pentru natura

Sharing is caring!

Rectorul Universitatii Alexandru Ioan Cuza a fost primul care a iesit astazi la plantant de puieti. Aflat intr-o campanie de impadurire la Centrul de Cercetare si Dezvoltare Ezareni, Tudorel Toader a plantat mai multi copaci alaturi de studenti.

“La viata mea am plantat foarte multi copaci. Cunosc aceasta optiune pentru mediu. Pana la urma stiti cum se zice in viata, fiecare sa planteze un copac, sa faca o casa, sa aiba un copil. Eu apreciz faptul ca aici la Ezareni, cream practic o liziera, o perdea de protectie pentru intreaga statiune de cercetare stiintifica si practica studenteasca.”, a declarat Tudorel Toader, rector UAIC.

Reprezentantii universitatii, impreuna cu studentii, au plantat astazi 2000 de puieti. Campania va continua si la statiunea Stefanesti pe o plantatie de 2 ha.

“Speram ca este un inceput. Colegii mei si studentii pe care ii vedeti, vor continua, imprejmuim si plantam 2000 de astfel de copaci. 2000, sigur ca nu e mult, dar e un semn, un inceput, pentru ca saptamana viitoare vom planta la statiunea de la Stefanesti, acolo avem 2 ha, 22.000 de mp. Colegii mei sunt acolo, care pregatesc terenul, saptamana viitoare vom planta intreaga suprafata de teren.”, a adaugat Tudorel Toader.

Aceasta campanie este inclusa intr-un proiect mai amplu de modernizare a statiunilor de practica studenteasca si cercetare stiintifica.

shares