Rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al R.A. Aeroportul Iași pentru 2021 a fost aprobată în ședința extraordinară a Consiliului Județean

aeroport

Rectificarea era necesară ca urmare a alocării de la bugetul de stat a unui sprijin financiar pentru Aeroportul Iași. Astfel, R.A. Aeroportul Iași va primi, printr-o Hotărâre de Guvern, 6,53 milioane lei, suma reprezentând ajutorul de stat pentru depășirea dificultăților financiare cauzate de criza pandemică.

Iașul se numără printre cele șapte aeroporturi din ţară, cu un trafic anual între 200 de mii – 3 milioane de pasageri, condiție impusă pentru a se putea beneficia de acești bani.

„Este o veste bună, care aduce Aeroportul Iași pe linia de plutire, prin acoperirea pierderilor în exercițiului financiar 2021, lucru ne va ajuta în continuarea proiectului de extindere și modernizare a infrastructurii, așa cum ne-am propus. Anul acesta, Aeroportul Iași a fost tranzitat de peste 600 de mii de pasageri, un avans consistent faţă de 2020, când au fost înregistrați puţin peste 468 de mii, dar totuşi mai puţin de jumătate din fluxul din 2019. Există, însă, premise pentru a încheia acest an pe locul 2 între aeroporturile regionale din România, ca trafic de călători. Vom depune toate eforturile pentru ca noul an să ne mențină pe un trend ascendent și pentru a ne consolida poziția ca principal aeroport în regiunea de N-E”, a spus dl Romeo Vatră, Directorul General Provizoriu al R.A. Aeroportul Iași.