Record oficial de pelerini la Sf. Parascheva. 360.000 persoane au trecut pe la racla cu moaștele sfinte

Manifestările religioase organizate de Mitropolia Moldovei și Bucovinei de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva 2023 a adus la Iași un număr record de pelerini, comparativ cu anii anteriori. Deși participarea a fost numeroasă, nu au fost înregistrate incidente majore.

„Prin efortul depus de personalul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, în sistem integrat, conform competențelor, coordonat de Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău au fost asigurate, în perioada 07-16 octombrie 2023, condițiile de siguranță pentru ca aproximativ 450.000 de persoane să se bucure de toate evenimentele desfășurate la Mitropolia Moldovei și Bucovinei din municipiul Iași, prilejuite de Hramul „Sfintei Cuvioase Parascheva”, a transmis Gruparea Mobila de Jandarmi Bacau.

În cele 10 zile de manifestări religioase, aproximativ 360.000 de persoane au participat la pelerinajul la Racla cu Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și circa 90.000 de persoane au fost prezente la celelalte evenimente organizate la Mitropolia Moldovei și Bucovinei, slujbele religioase, procesiunea Calea Sfinților și Sfânta Liturghie Arhierească.

Conform estimărilor organizatorului, perioada de afluență maximă a pelerinilor a fost înregistrată pe data de 14 octombrie 2023, când în culoarul de acces către raclă se aflau aproximativ 70.000 de persoane, ceea ce a generat un șir de oameni de peste 5 km lungime și un timp de așteptare cuprins între 20 și 24 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *