Record național. O femeie din Alba a născut 8 copii prin cezariană

bebelus

Recor național stabilit de o femeie de 37 de ani din județul Alba. Aceasta a născut opt copii prin cezariană, primii şapte în Italia şi ultimul, o fetiţă, la spitalul din Alba Iulia.

În Români,a nașterile prin cezariană sunt recomandate de cel mult trei ori.

„Femeia a născut primii 7 copii în Italia, unde a trăit şi de unde a revenit acasă, în Războieni, judeţul Alba. Prin efectuarea celei de-a opta operaţie de cezariană, la aceeaşi pacientă, se atinge un record naţional. Potrivit datelor statistice publicate, la nivel mondial, numărul maxim de operaţii cezariene efectuate la aceeaşi pacientă se ridică la 10. În ţara noastră sunt recomandate maximum 3 astfel de intervenţii chirurgicale, având în vedere riscurile operatorii şi post-operatorii care pot apărea”, se menţionează în comunicatul transmis de către Biroul de Presă al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia.

Aceasta născut o fetiță de 2,8 kilograme și a primit nota 10 la naștere.

„Pacienta a fost internată marţi, 15 februarie, zi în care a fost operată şi a fost externată vineri. Operaţia de cezariană a durat aproape o oră, mai mult decât în mod normal, dar a decurs foarte bine, fără complicaţii. Şi sarcina a avut un parcurs normal, pacienta a născut la 38 de săptămâni şi 5 zile, după ce toate au decurs conform planului. Valoarea, beneficiul şi bucuria naşterii unui copil depăşesc aproape orice risc. Şi vindecarea postoperatorie decurge foarte bine. Refacerea depinde mult de pacientă, de capacitatea de a se vindeca, de organism, de constituţie, de dorinţă, pozitivism şi tonus psihic. Cicatricea, după a 8-a tăietură, arată foarte bine. În momentul de faţă nu mai există riscuri. Va urma o consultaţie la 6-8 săptămâni, iar în funcţie de ceea ce se va observa la ecografie, pacienta va primi indicaţii cu privire la o posibilă viitoare sarcină dacă se mai doreşte. Noi înştiinţăm pacientele cu privire la riscuri, dar decizia finală este a lor”, a spus medicul primar Cristian Ţibea.