asachi

Batalie mare chiar si in ultimele zile de admitere la Universitatea Tehnica „Gh. Asachi” din Iasi.  Cele 11 facultati au fost luate cu asalt de absolventii din toata tara, dar si de peste hotare fiind inregistrat un record de cereri din partea studentilor din afara Europei.

Cei care si-au depus candidatura au avantajul ca pot afla inainte de  2 august rezultatele finale, daca sunt sau nu studenti ai universitatii iesene.

Sunt ultimele doua zile de admitere la Universitatea Tehnica din Iasi. Studentii si-au depus candidatura in numar neasteptat de mare, iar pana in acest moment sunt cate doi pe un singur loc. La majoritatea facultatilor acestia au putut intra pe baza de dosar si se vor lua in calcul notele de la Bacalaureat. Pentru admiterea in anul universitar 2020 – 2021 si doar la Facultatea de Arhitectura „G. M. Cantacuzino” se  da examen.

Sincron Prof. Univ. Dr. Eugen Neculai SEGHEDIN, Prorector, Universitatea Tehnica UTI Gheorghe Asachi: „Pe cele 2400 de locuri s-a depus un numar de 4874 de dosare, ceea ce insemana o concurenta de 2 candidati pe loc. Mai este o zi si jumatate din acest proces de inscriere, dupa care urmeaza mai multe procese eterative. Noi am combinat modalitatea de selectie astfel incat sa conteze mai intai optiunea si apoi media de admitere”.

Favoritele absolventilor sunt doua facultati, cele cu examen de admitere.

Sincron Prof. Univ. Dr. Eugen Neculai SEGHEDIN, Prorector, Universitatea Tehnica UTI Gheorghe Asachi: „Avem multi candidati si la romanii de pretutindeni, astfel, putem spune ca la acest moment ne asteptam si la o concurenta importanta deoarece sunt si multi doritori ca si in alti ani. De asemenea, avem si un numar important de studenti din state terte in afara uniunii Europerne din Africa si din Asia. Sunt doua facultati care sunt tot timpul. Cele care organizeaza concurs de admitere, Facultatea de Arhitectura si Facultatea de Automatica si Calculatoare”.

Cu un singur dosar, candidatii s-au  putut inscrie la mai multe facultati din cadrul universitatii,  dar repartizarea se va face in functie de medie si dupa sortarea domeniilor.