Record de pacienti bauti de Craciun

bautura

Record de pacienti in stare de ebrietate de Craciun. Pentru prima data dupa foarte mult timp, aproape  60% din persoanele care au ajuns in spital consumasera alcool si nu mancare excesiva. Peste 55% din cei care au ajuns in Unitatea de Primiri Urgente au fost barbati. Cel mai tanar pacient a fost un bebelus de numai 4 luni.

Daca in anii precedenti medicii se obisnuisera sa primeasca pacienti cu diverse probleme digestive, anul acesta a fost atipic. Aproximativ 60% din persoanele ajunse in UPU consumasera o cantitatea ridicata de alcool.

dr. Tudor Ciuhodaru- medic primar medicina de urgenta: „A fost o noapte crancena, aproape 60% dintre pacienti au fost cei care au consumat alcool, cei care au fost agresati sau cei care au fost victime ale accidentelor rutiere„.

In mare parte, pacientii ajunsi in urgenta au fost barbati. Tot in garda de sarbatori a fost inregistrat si un record de alcoolemie.

dr. Tudor Ciuhodaru- medic primar medicina de urgenta: „Va spun ca 1 din 3 pacienti care au ajuns la noi in urgente consumase alcool. Avem si un record de alcolemie, 4 grame la mie. 400 miligrame la suta in termeni de sofer, de coma alcoolica la o femeie de 47 de ani”.

Au fost semnalate si destule cazuri de violenta domestica influentata tot de consumul unor cantitati insemnate de alcool.

„1 din 4 pacienti a fost agresat. In general sunt agresiuni domestice pe fondul consumului de alcool, cu traumatisme, cranio-cerebrale, contuzii toraco-abdominale, grave„, a completat medicul Ciuhodaru.

Pe langa acestea, dupa masa Craciun au ajuns in urgente si pacienti cu probleme digestive, precum colici biliare, gastrita sau hepatite toxice. De aceea, specialistii atentioneaza si recomanda consumul alimentelor cu prudenta.