Record de pacienti astazi, in unitatea de primiri urgente a spitalului Sf. Spiridon

upu smurd

In doar sase ore, 120 de oameni au primit tratament medical, pentru diverse afectiuni. La fel de aglomerate au fost si primele doua zile din acest an, insa numarul prezentarilor in urgente a fost ceva mai mic.

Medicii de la spitalul Sf Spiridon au avut de tratat pacienti cu politraumatisme prin cadere sau victime ale accidentelor rutiere. Zeci de pacienti au ajuns la spital dupa ce au incercat sa se sinucida, fie din cauza depresiei, fie pentru ca nu se pot integra social. Anul 2019 a adus pe patul de spital cu 4,000 de victime mai multe fata de anul 2018, spun medicii.

Diana Cimpoesu,medic sef UPU-SMURD Spital Sf Spiridon Iasi: „Din fericire, toate cazurile au avut evolutie favorabila. Au fost si cazuri de intoxicatii accidentale, persoane care accidental au ingerat substante toxice. Toate aceste persoane au primit tratament specific, uneori antidot, tratament de suport, unii au fost internati in clinica de Toxicologie, altii au fost trimisi catre Psihiatrie. Am incercat sa salvam toti acesti pacienti, care se afla internati fie in spitalul Sf Spiridon, fie la IRO. Am incheiat anul 2019 cu un numar record de pacienti, 94.000 de prezentari in urgenta. Cu 4.000 de pacienti mai mult fata de anul 2018. Asta inseamna ca oamenii sufera mai mult si ca gasesc aceasta poarta a urgentei permanent deschisa, de aceea vin catre noi.  Cei mai multi sunt vindecati, cei mai multi sunt multumiti. Din pacate, exista si situatii in care toata echipa medicala si premedicala, din spital si din UPU si-a dat silinta, dar evolutia unor pacienti a fost nefavorabila„.