Record de cazuri Covid la Maternitatea „Elena Doamna”

elena doamna

La Spitalul de Obstetrică – Ginecologie „Elena Doamna” din Iași sunt internate în prezent 14 paciente confirmate cu Covid 19, având sarcina în diferite stadii de evoluție. Dintre acestea, un caz este în secția de Terapie Intensivă. Medicii spun că este cel mai mare număr de paciente cu Covid 19 de până acum.

„Este o situație pe care niciun cadru medical, manager de spital sau orice altă persoană nu și-ar fi putut-o imagina. Pacientele confirmate cu noul Coronavirus sunt din toate județele Moldovei. Au forme moderate și medii de boală. Avem o echipă dedicată, iar personalul nostru se implică cu responsabilitate pentru tratarea fiecărui caz. Este însă o situație care ne îngrijorează. Am pornit inițial cu o cifră în ceea ce privește numărul de paturi destinate pacientelor cu Covid 19, iar acum această cifră s-a triplat și nu știm ce se poate întâmpla de la o zi la alta. Este greu pentru toți, și nu doar din punct de vedere al actului medical, ci și emoțional. Dacă măcar o parte din populație ar vedea ceea ce se întâmplă în spital sub ochii unui medic, asistent, în vreme de pandemie, poate ar privi cu alți ochi și mult mai reponsabil realitatea ce ne înconjoară”, a declarat dr. Gabriel Martinescu, managerul Spitalului de Obstetrică – Ginecologie „Elena Doamna”.

În weekend, 31 de ieșeni infectați cu Sars-CoV-2 au murit. Din cauza creșterii rapide a cazurilor, capacitatea de tratare a pacienților a ajuns la limită și medicii au cerut lockdown.