Recomandări pentru turiștii care urcă pe Ceahlău în acest week-end. Oamenii vor putea vedea piramida holografică, un straniu fenomen

Mii de turisti sunt asteptati in acest week-end sa urce pe muntele Ceahlau. În fiecare an, în ziua Schimbării la Faţă (6 august), turiştii iau cu asalt Ceahlăul pentru a vedea piramida holografică, un straniu fenomen. Cu toate acestea, salvamontistii le recomanda turistilor sa nu se aventureze pe trasee nemarcate si de la grupuri. Meteorologii anunta ca vremea va fi capricioasa in acest week-end motiv pentru care  turistii trebuie sa isi asigure cazarile pentru a fi asigurati pe timpul noptii.

Raul Papalicef, Director Salvamont Neamț

In primul rand, sa determine pozitia, sa memoreze traseul si marcajul traseului de pe care au plecat, sa sune imediat la numarul de urgenta 112 sau sa cheme salvamontul sa ghideze, la dispeceratul nostru, care este deschis 24 din 24 si care o sa incerce initial sa-i ghideze prin apel telefonic, iar daca nu, o echipa de interventie se va deplasa la fata locului si o sa-i evacueze din masiv, in cazul nedorit al unei rataciri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *