Recomandări de la Protecția Consumatorului pentru Black Friday

Luna noiembrie este despre Black Friday. Românii și-au pus deja bani deoparte și așteaptă reducerile de anul acesta. Însă, sunt cazuri cand în locul să primească produsul comandat clientii sunt pacaliti. Reprezentanții Comisariatului Judetean pentru Protecția Consumatorilor Iasi ai mai multe recomandari pentru evitarea unor astfel de situatii.

Comisarii indeamna la prudenta in aceasta perioada de reduceri. Cumparatorii se pot trezi că sunt inselati sau produsul nu mai ajunge.

Florin Onofrei – Comisar Sef CJPC Iași:

„Va pot spune ca si Black Friday a suferit multe imbunatatiri in bine aici pentru ca daca cu ani in urma comandam un produs pe care fie nu-l mai primeam fi il primeam dar trecea mult timp de la Black Friday. Si-au rezolvat toți cei care fac aceasta afacere si-au rezolvat capacitatea de stocare in depozit si eu personal dau acelasi sfaturi. Cum este si in comunicatul ANPC-ului. Orcine este interesat sa-și cumpere online sau direct sau din magazin sau sa faca un contract la distanta le recomand sa intre pe site-ul ANPC-ului unde vor gasi foarte multe recomandari.”

Comisarul sef Florin Onofrei recomanda ca inainte de a cumpara, să ne informam asupra produselor pe care intenţionam să le achiziţionam în perioada marilor reduceri de preţuri.

Florin Onofrei – Comisar Sef CJPC Iași:

„Daca vrem sa achizitionam un produs in online este important sa verificam acel site, sa citim review-urile, recenziile pe care alti le-ar fi facut si ar fi fost si sunt multumiti. Daca ni se pare ceva suspect trebuie sa suna la acel telefon, daca ne raspunde cineva. Si am avut si in Iasi firma pe care noi am inchis-o, i-am dat suspendare ca nu puteai niciodata sa-ți manifesti dreptul de retur. Iti trimitea un produs ieftin, iar daca vrei sa-l mai returnezi nu mai puteai, nu mai aveai cu cine.”

Reprezentanti CJPC Iasi subliniaza ca, in privinta preţul redus, acesta trebuie să fie inferior preţului anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *