Rechizite gratuite pentru elevi?

foto_rechizite

PNL propune alocarea a 4 milioane de lei de la bugetul local pentru achizitionarea materialelor didactice necesare scolilor din Iasi cat si pentru dotarea salilor de sport. Luna viitoare, proiectul va fi dezbatut in cadrul Consiliului Local. Mihai Chirica crede ca proiectul este unul populist sustinand ca un numar mare de copii nevoiasi au primit deja cate un ghiozdan cu rechizite.

Desi a inceput scoala, liberalii propun alocarea unui buget pentru rechizitele elevilor.

„Ideea a venit in urma discutiilor pe care le-am avut cu parintii. Multi mi-au spus ca la inceput de an trebuie sa cheltuie, in medie, cam 500 de lei pentru material didactic necesar unui act educational modern si atractiv in conditiile in care Invatamantul, cum spune legea, este gratuity si in conditiile in care autoritatile locale pot finanta de la bugetul local astfel de investitii. Din punctul meu de vedere nu vad niciun motiv pentru care ceilalti consilieri sau celelalte partide nu ar aproba un astfel de proiect pentru ca este o problema reala cu care comunitatea se confrunta, sunt solicitari venite din partea scolilor, a profesorilor si a parintilor.”, a declarat  Razvan Timofciuc, consilier local PNL.

Primarul refuza ferm ideea liberalilor si o considera populista.

„Este un proiect populist. Si de ce spun lucrul asta? Ganditi-va! Puneti-va in situatia mea ca primar. Si eu sunt parinte de copil. Cum m-as simti eu sa primesc gratuit niste rechizite care am un salariu, si consider ca este un salariu mare in momentul de fata pentru Romania, fata de o persoana care isi intretine copilul la scoala din asistenta sociala. Este drept ca sa iau bani din bugetul unui pensionar care plateste taxe si impozite si sa ii platesc rechizite primarului Iasului pentru copiii lui?”, a declarat Mihai Chirica.