Recalcularea pensiilor abia de anul viitor

Bancnotele Romanesti - Ron

Casa Judeteana de Pensii Iasi se pregateste pentru etapa de recalculare a pensiilor care va incepe cel mai probabil anul viitor. Desi este foarte asteptata de catre pensionari aceasta etapa poate veni cu scaderi drastice ale veniturilor beneficiarilor.

Invitata in cadrul jurnalului Tele M, Maria Andronache, directorul Casei Judetene de Pesnii din Iasi a precizat ca recalcularea pensiilor nu poate fi posibila  prea curand. Aceasta preconizeaza ca abia anul viitor angajatii vor incepe aceasta activitate. Acum sunt in lucru alte dosare care necesita verificare.

Maria Andronache – director Casa Judeteana de Pensii Iasi

„Pregătim o etapă premergătoare etapei de recalculare, care este foarte așteptată de către pensionarii noștri. Numai că, această etapă de recalculare nu se va produce mai devreme, spunem noi, de anul viitor pe vremea aceasta, pentru că până atunci avem noi, planificată o etapă de evaluare a dosarelor. Asta înseamnă că pregătim o bază de date cu niște informații utile, care vor fi folosite în etapa de recalculare. Greutatea acestei etape de evaluare, și în viitor la fel se va menține aceeași greutate, în sensul că evaluarea aceasta presupune manevrarea, aproape a tuturor dosarelor din arhiva Casei de Pensii.”

Adesea, aceste reacalculari scot la iveala venituri in plus pentru pensionari dar nu sunt excluse situatiile in care se inregistreaza scaderi.

Maria Andronache- director Casa Judeteana de Pensii Iasi

„Pentru o mare categorie de pensionari, recalcularea va însemna, clar, un câștig la pensie. Vor fi suficient de multe situații în care recalcularea nu va aduce un plus la pensie.