Reactorul 1 al Centralei Nucleare de la Cernavodă, a fost oprit de urgență

Unitatea 1 a Centralei Nuclearelectrice Cernavodă a fost oprită marți din cauza unei disfuncționalități, a anunțat Nuclearelectrica. În prezent se investighează cauzele incidentului.

Reactorul 1 al CNE Cernavodă a fost oprit și deconectat marți de la Sistemul Energetic Național din cauza unei defecțiuni a căruia cauză este acum investigată, a anunțat Nuclearelectrica într-un raport trimis Bursei de Valori București.

”Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National în după-amiaza zilei de 8 august 2023 din cauza unei disfuncționalități în partea clasică a unității, fără impact pe partea nucleară.

Specialiștii CNE Cernavodă investighează cauza care a condus la deconectarea automată a Unității 1 de la SEN”, a transmis operatorul centralei nucleare.

Potrivit acestuia, ”deconectarea automată a Unității 1 s-a produs în condiții de siguranță, toate sistemele unității funcționând și răspunzând conform proiectului în astfel de situații.

În perioada următoare se vor efectua lucrări de remediere în conformitate cu procedurile specifice ale CNE Cernavodă, aplicabile în aceste situații”.

Nuclearelectrica precizează că ”deconectarea automată a Unității 1 precum și lucrările de remediere nu au impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului unității, populației și mediului înconjurător”.

De asemenea, societatea de stat va reveni cu un anunț în momentul reconectării Unității 1 la Sistemul Energetic Național.

sursa stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *