Reactiile partidelor de opozitie dupa perchezitiile de la Iasi

descinderi

Primarul municipiului Iasi Mihai Chirica are calitatea de suspect intr-un dosar penal a carui prejudiciu se ridica la 12 milioane de euro si care vizeaza afaceri imobiliare. Inca de la primele ore ale diminetii mai multi angajati ai primariei au fost dusi la audieri impreuna cu edilul Iasului. Toate aceste fapte au intrat in atentia politicienilor din opozitie care spun ca dosarele penale ale functionarilor publici aduc o imagine negativ orasului Iasi.

Descinderi fara precedent la Primaria Iasi unde procurorii DIICOT au intrat in aceasta dimineata, in mai multe birouri din care au fost ridicate documente. Primarul Mihai Chirica, fostul viceprimar Gabriel Harabagiu, arhitectul sef si alti angajati din primarie au fost dusi la audieri intr-un dosar penal in care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii mai multor infractiuni. Practic, dupa descinderile DNA de ieri astazi au fost perchezitii DIICOT. Imaginea Iasului are de suferit iar investitorii prefera sa ocoleasca orasul.

Bogdan Balanișcu, pres.Filiala Mun.PSD Iasi: „Suntem un lung sir de scandaluri la nivelul Primariei si la nivelul Consiliului Judetean, de un numar fara precedent de dosare la nivelul administratiei publice. La nivel national nu cred ca mai exista vreo primarie in tara a carui primar sa aiba atat de multe dosare si totul a culminat sa spun asa cu perchezitiile DNA de ieri si cele ale DIICOT-ului”.

Mai mult decat atat, PSD Iasi ii solicita presedintelui PNL Iasi, Alexandru Muraru sa ia atitudine in cazul primarului Mihai Chirica si sa ii retraga sprijinul politic.

Maricel Popa, senator PSD: „Caracatita din Primaria Iasi trebuie destructurata si trebuie puse bazele unui act administrativ transparent. Demisia lui Mihai Chirica este mai mult decat morala si absolut necesara. S-a ajuns deja mult prea departe”.

Si membrii USR spun ca cercetarile penale aduc un grav prejudiciu orasului.

Marius Bodea, senator USR: „Vorbim despre un primar care are deja doua rechizitorii. Este trimis in judecata in calitate de inculpat pentru ca a furat. Parchetele specializate DIICOT Iasi cat si DNA Iasi au dosare in lucru in care acesta are calitatea de suspect, multiple alte dosare noi ceea ce vedem este imaginea epicentrului coruptiei din Romania, ceea ce creaza un grav prejudiciu de imagine orasului nostru”.

Politicienii spun ca toate dosarele in care sunt vizati functionarii publici din Iasi vor afecta proiectele orasului.