Reacția Ucrainei după moartea lui Prigojin: „Putin nu iartă. Este un semnal pentru elite și pentru armata rusă”

Consilierul de top al lui Volodimir Zelenski, Mihailo Podoliak, crede că moartea șefului Wagner este un mesaj sumbru trimis de președintele Vladimir Putin rușilor, înaintea alegerilor din 2024.
Președintele Vladimir Putin „nu iartă pe nimeni”. Este prima reacție a Ucrainei la moartea lui Evgheni Prigojin, reacție venită prin vocea consilierului prezidențial de la Kiev, Mihailo Podoliak.

De la revolta armată din iunie anul trecut, a declarat Podoliak, Putin „aștepta momentul”.

De asemenea, a spus el, este evident că Prigojin și-a semnat o condamnare specială la moarte atunci când a crezut în „garanțiile” bizare ale lui Aleksandr Lukașenko (liderul belarus care, cu medierea sa, a oprit revolta grupului Wagner) și în „cuvântul de onoare” la fel de absurd al lui Putin.

Eliminarea demonstrativă a lui Prigojin la două luni de la tentativa de lovitură de stat, a mai spus Podoliak, este semnalul lui Putin pentru elitele rusești înaintea alegerilor din 2024. „Atenție! Lipsa de loialitate este egală cu moartea”, a tradus el. Dar este, de asemenea, un semnal pentru armata rusă: nu vor exista „eroi ai operațiunilor militare speciale”, a spus consilierul prezidențial.

„Dacă nu va fi o instanță ucraineană, va fi un glonț al Serviciului Federal de Securitate (FSB)”, a concluzionat Podoliak. Autoritățile ruse au anunțat oficial miercuri că Evgheni Prigojin a murit. Fondatorul Wagner se afla la bordul avionului prăbușit în cursul zilei, a confirmat Agenția Federală de Transport Aerian din Rusia, citată de Tass.

Totodată, autoritățile ruse au confirmat și decesul lui Dmitri Utkin, principalul comandant al luptătorilor Wagner.

susra libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *