Reacția președintelui Iohannis, după atacurile Rusiei din Ucraina: „Uciderea oamenilor nevinovaţi trebuie să înceteze”

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj în urma atacului cu rachete asupra Kievului, el afirmând că condamnă cu fermitate atacurile oribile cu rachete ale Rusiei asupra oraşelor şi infrastructurii civile din Ucraina.

”Condamn cu fermitate atacurile oribile cu rachete ale Rusiei asupra oraşelor şi infrastructurii civile din Ucraina”, scrie preşedintele în mesaj.

Potrivit preşedintelui Klaus Iohannis, ”uciderea oamenilor nevinovaţi trebuie să înceteze”.

”Vom continua să sprijinim Ucraina în lupta sa împotriva agresiunii Kremlinului”, scrie şeful statului pe Twitter. 

Mai multe explozii ai zguduit luni dimineaţă zona centrală a capitalei ucrainene Kiev, anunţă The Guardian. De asemenea, au fost vizate şi alte oraşe. Oraşul Liov, situat în vestul Ucrainei, cruţat în mare parte în războiul rus, a fost şi el bombardat luni, anunţă guvernatorul regional Maxim Koziţkii. Armata ucraineană acuză luni Rusia de faptul că a tras 75 de rachete, iar preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski acuză Moscova de bombardarea infrastructurii energetice a Ucrainei şi de folosirea unor drone de luptă iraniene, atacuri soldate cu cel puţin cinci morţi şi 12 răniţi numai la Kiev, potrivit poliţiei ucrainene, relatează AFP.