Reacția lui Cesar Cielo Filho, după ce David Popovici i-a bătut recordul mondial: „Știam că această zi va veni”

David Popovici

Brazilianul Cesar Ciolo l-a felicitat pe David Popovici, după ce i-a doborât recordul la proba de 100 metri liber deținut de acesta din 2009.

„Ştiam că această zi va veni… Şi a venit! Recordul meu mondial la 100 m liber a fost doborât după 13 ani! Felicitări, Popovici! Asta este sportul de înaltă performanţă, evoluţie constantă. Sunt bucuros că am avut acest record uriaş de atâţia ani! Acum momentul este doar al tău! L-ai câştigat şi meriţi! Există un nou cel mai rapid om din lume la 100 de metri stil liber şi este abia la început!”, a transmis Cesar Cielo, pe Instagram.

David Popovici a câștigat ieri medalia de aur în proba de 100 metri liber, la Campionatul European de natație pentru seniori, de la Roma.

Tânărul sportiv a încheiat proba cu cel mai bun timp reușit vreodată de un înotător, 46,86 secunde. Este un record mondial, record european, record mondial de juniori, record european de juniori și record al competiției.

Precedentul record mondial i-a aparținut lui Cesar Cielo Filfo. Pe 30 iulie 2009 a câștigat proba de 100 metri liber, la Campionatul Mondial de la Roma, cu 46,91 secunde.