Reactia ISJ Iasi dupa bataia elevilor de la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi

WhatsApp Image 2022-09-30 at 14.10.37

Din informarea transmisă Inspectoratului Scolar de conducerea Colegiului Tehnic ” Gheorghe Asachi” Iași, astazi, în pauza de la ora 9,50, în curtea unității școlare, a avut loc un conflict în care au fost implicați elevi din clase diferite. În urma acestei situații unii copii au avut nevoie de îngrijirea oferită de cabinetul medical al școlii, iar conducerea școlii a luat legătura imediat cu Secția 2 Poliție, cu diriginții claselor din care provin elevii și cu părinții acestora.

Un echipaj al Secției 2 Poliție s-a deplasat la școală pentru a face verificări în acest caz. Totodată, conducerea unității de învățământ a purtat discuții cu o parte dintre părinți elevilor, iar consilierul școlar a stabilit un plan de consiliere a elevilor implicați în acest conflict

La nivelul școlii au început demersurile de verificare pentru a se stabili exact circumstanțele în care s-a produs acest conflict și pentru a se identifica măsurile care se vor lua, în conformitate cu regulamentele școlare, pentru sancționarea acestui tip de comportament care contravine valorilor educaționale și pentru preîntâmpinarea repetării unor astfel de situații în școală.

„Unitatea de învățământ colaborează cu Biroul de Siguranță Școlară și beneficiază de suportul CJRAE pentru a lua măsuri de prevenire a violenței în școală. În zilele următoare se va relansa, printr-o activitate care va avea loc la Colegiul Tehnic ” Gheorghe Asachi” Iași, Campania „Școală sigură fără port sau folosire de obiecte periculoase”, organizată de Inspectoratul Județean de Poliție Iași în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași. Totodată, luni dimineață, în cadrul școlii,polițiștii Biroului Siguranța Școlară vor efectua activități de prevenire a violenței. Inspectoratul Școlar Județean Iași consiliază conducerea unității școlare și monitorizează  modul în care se desfășoară verificările și în care se vor aplica măsurile care se impun în acest caz”, a transmis Inspectoratul Scolar Judetean Iasi.