Reactia ireala a Ambasadei Palestinei la Bucuresti in urma atacurilor Hamas din Israel

Smoke billows after an Israeli airstrike on Gaza City targeted the Ansar compound, linked to the Hamas movement, in the Gaza Strip on May 14, 2021. - Israel pounded Gaza and deployed extra troops to the border as Palestinians fired barrages of rockets back, with the death toll in the enclave on the fourth day of conflict climbing to over 100. (Photo by MAHMUD HAMS / AFP) (Photo by MAHMUD HAMS/AFP via Getty Images)

Jurnalistul Adelin Petrisor de la TVR a incercat sa obtina o reactie din partea Ambasadei Palestinei la Bucuresti in legatura cu atacul Hamas contra Israelului. Al doilea om ca pozitie in ambasada i-a trantit telefonul in nas, pur si simplu.

„Ambasada palestinei la Bucuresti, Wael Al-Battrekhi. Mi-a raspuns, a zis ‘da’, iar cand a auzit cine-l cauta, a inchis telefonul. L-am mai sunat o data si mi-a dat ‘reject’ din prima. Diplomat…nu m-a injurat”, a relatat Petrisor pe Twitter.

Ambasada a postat duminica pe Facebook mai multe mesaje in care vorbeste despre „masacre” comise de palestinieni, despre atacurile Israelului asupra Gaza, insa nimic despre atacul Hamas din Israel.

„Atacurile zilnice, uciderile continue, terorizarea colonistilor si forte ocupante, intrarea cu forta in moscheea Al-Aqsa si in locurile sfinte crestine si musulmane, demolarea caselor si ocuparea pamanturilor cu forta, derogarea Israelului de la conventiile semnate, nerespectarea rezolutiilor de legitimitate internationala, precum si tacerea comunitatii internationale cu privire la activitatile criminale si rasiste ale fortelor ocupante israeliene impotriva poporului palestinian vor avea in mod natural consecinte.

Pacea se realizeaza numai cu dreptate. Acest lucru se realizeaza numai cu libertatea si independenta Palestinei, cu Ierusalimul de est capitala eterna cu implementarea completa a rezolutiilor de legitimitate internationala, dreptul deplin al palestinianulor la autoaparare”, a postat ambasada.

Trupele israeliene au ucis sute de luptatori Hamas, ranind mii si capturand cateva zeci, a declarat duminica  un purtator de cuvant al Fortelor de Aparare ale Israelului (IDF), citat de CNN.

Contraatacul israelian initial a inceput la ora locala 3:45 duminica dimineata, cu „zeci de tone de bombe” aruncate, a declarat purtatorul de cuvant al IDF, contraamiralul Daniel Hagari.

Fortele israeliene au distrus aproximativ 800 de tinte, inclusiv platforme de lansare utilizate de Hamas. 50 de avioane au atacat 120 de tinte doar in Beit Hanoun, distrugand toate punctele de adunare ale Hamas acolo, a spus Hagari.

Ziua de duminica a fost marcata de lupte intr-o serie de comunitati israeliene din apropierea Fasiei Gaza, inclusiv Kfar Aza, Nahal Oz, Kissufim si Be’eri, a adaugat Hagari.

Pe coasta marii, in apropierea comunitatii Zikim, un comando Hamas care a incercat sa debarce a fost oprit, a declarat purtatorul de cuvant al IDF.

Hamas controleaza Fasia Gaza, enclava locuita de 2 milioane de palestinieni, din care a lansat atacurile devastatoare de sambata asupra Israelului.

Hamas a fost desemnata organizatie terorista de Statele Unite, Uniunea Europeana si Israel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *