Razvan Timofciuc va contesta decizia luata de USR Iasi: „Excluderea mea are legătură cu o reglare de conturi în interiorul partidului!”

Aseară Biroul Județean USR a hotărât excluderea mea din partid. Asta este răsplata că sunt cel mai activ consilier local și că, în ultimii 3 ani, m-am implicat pentru a-i reprezenta pe ieșenii care ne-au ales în 2020 de 100 ori mai mult decât cei doi mari ”conducători” de partid care au pus la cale această epurare.

Am intrat în 2020 în USR cu speranță și încredere. Spiritul frumos al USR a fost confiscat de câțiva indivizi rupți de realitate. Cei care au dus partidul la 14% (ultiumul sondaj făcut de USR) de la 30% în 2020, care au au făcut ca mai mult de jumătate din consilierii locali să își dea demisia, cei care sunt responsabili de zeci de demisii ale unor membri valoroși au găsit de cuviință că trebuie încă o epurare.

Excluderea mea nu are legătură cu faptul că ”am pricinuit o proastă reputație partidului”. Din contră, cei care mă acuză de asta își fac pliante cu realizările mele din Consiliul Local.

Zecile de proiecte, unele dintre ele concretizate în investiții care au impact în comunitate, sutele de intervenții în Consiliul Local unde am vorbit în numele USR, sutele de audiențe cu ieșenii și miile de ore sacrificate pentru a-mi îndeplini îndatoririle de ales local nu au adus o ”proastă reputație partidului”, ci o bună reputație.

Excluderea mea nu are legătură cu faptul că Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat că am săvârșit un conflict de interese în exercitarea mandatului de consilier local. Mă judec în instanță cu ANI pentru a demonta această acuzație absolut ridicolă, pe care nici măcar adversarii politici nu au folosit-o să mă atace.

Excluderea mea are legătură cu o reglare de conturi în interiorul partidului. Voi contesta această decizie la forurile statutare și voi continua să mă implic pentru construirea de noi corpuri de școală pentru ca 7000 de elevi să nu mai învețe în schimbul doi, construirea de noi săli de sport pentru ca 11.000 de elevi să facă sportul în săli de sport, construirea de parcuri și spații de relaxare în cartiere (CUG, Bucium, Păcurari, Tătărași), construirea de noi creșe și grădinițe pentru sute de familii care nu au mai prins loc la cele publice și pentru a stopa modul disfuncținal de dezvoltare a noilor cartiere de locuințe, fără infrastructură sau servicii educaționale și sociale (creșe, grădințe, școli, parcuri etc.). (Comunicat de presa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *