Razvan Timofciuc – consilier local: „Voi solicita retragerea titlului de cetatean de onoare acordat lui Adrian Nastase!”

Adrian_Nastase

Razvan Timofciuc a reactionat dupa ce Mihai Chirica a anuntat astazi ca va cere retragerea titlului de cetatean de onoare al Iasului acordat lui Ion Iliescu in anul 2000. Consilierul a spus ca aceasta initiativa a avut-o el in anul 2017 dar atunci Mihai Chirica nu a fost de acord. Acum va propune si retragerea titlului acordat lui Adrian Nastase.

„Inca din 2017 am propus retragerea titlului acordat lui Ion Iliescu pentru ca este judecat pentru crime impotriva umanitatii. De aceea am mari rezerve ca demersul domnului primar este unul sincer, onest. Daca ar fi fost un anticomunist fervent asa cum sustine acum, era de acord cu propunerea mea din 2017. Vom solicita si retragerea titlului de cetatean de onoare acordat lui Adrian Nastase care a fost judecat si condamnat pentru fapte de coruptie. Acest titlu trebuie sa reflecte probitate morala, sa reflecte o anumita prestanta publica iar in acest cadru nu se incadreaza nici domnul Adrian Nastase, nici domnul Ion Iliescu”, a spus pentru Tele M, Razvan Timofciuc, consilier local USR PLUS.

In 2017, Razvan Timofciuc, pe atunci consilier liberal propunea retragerea titlului lui Iliescu dupa ce acesta a fost trimis in judecata in dosarul Mineriada. Mihai Chirica a catalogat drept imatura propunerea de atunci.

„Discutăm despre titlul de cetăţean de onoare acordat unuia dintre preşedinţii României. Eu nu pot să-mi permit să mă pronunţ pe acest lucru. Vorbim despre preşedintele statului, la fel de onorabil pentru noi ar fi fost să fi primit şi domnul Constantinescu, şi domnul Băsescu, şi domnul Iohannis. Sunt totuşi preşedinţi ai acestui stat. În rest, mi se pare doar un comentariu imatur şi, în primul rând, inoportun, pentru că vorbim despre o stare de judecată, nu despre o condamnare sau despre apariţia unei alte soluţii a unei curţi româneşti“, a comentat atunci primarul Mihai Chirica