Razvan Timofciuc, consilier local: „ISJ Iasi, opriti bataia de joc la adresa profesorilor!”

Astăzi este sedinta publică de repartizare a posturilor în învățământul preuniversitar. Consilierul local Razvan Timofciuc, sustine ca programările s-au decalat deja de 2 ore 35 minute.

„Nimeni nu anunțat nimic, stam si așteptam la ușă și bagam capul înăuntru ca să mai aflam “pe unde suntem”. O așa bătaie de joc la adresa noastră, a profesorilor, rar am mai văzut. Nimeni nu anunțat nimic, stam si așteptam la ușă și bagam capul înăuntru ca să mai aflam “pe unde suntem”. Nu exista bănci, nu exista o apă, o atitudine total disprețuitoare față de cei de ISJ trebui să se preocupe. Este total nedemn, există un sentiment de umilință pe care nu îl resimt doar eu, ci ei colegii mei. Ca secretar al Comisiei de învățământ din Consiliul Local, voi solicita realizarea unui protocol între Primărie și ISJ astfel încât ședințele publice de repartizare a posturilor în învățământul preuniversitar sa aibă loc la Primărie, în Sala Mare. Profesorii trebuie tratați cu respect, vom putea reda demnitatea profesorilor nu doar cu salarii mai bune, ci printr-o atitudine care să reflecte aceste valori fata de ei„, a scris acesta.

UPDATE: Profesorii ieseni sunt suparati din cauza conditiilor in care au fost nevoiti sa astepte astazi la sedinta de repartizare a posturilor in invatamantul preuniversitar. Aceasta s-a desfasurat in cadrul Colegiului National de Arta „Octav Bancila” din Iasi iar oamenii s-au plans ca sedinta s-a decalat cu peste doua ore. Totodata, profesorii au fost indignati si de faptul ca au asteptat in soare si nu au avut suficiente banci unde sa stea.

Astazi a avut loc sedinta publica de repartizare a posturilor în învățământul preuniversitar. Zeci de profesori au fost nevoiti sa astepte programarile in caldura aproape 3 ore. Profesorii spun ca nu au fost tratati cu respect si si nici informati cu privire la ordinea de intrare.

Răzvan Timofciuc, Consilier Local Primăria Mun. Iași

Astazi au avut loc sedintele publice de repartizare a posturilor in invatamantul preuniversitar. M-am prezentat la aceasta sedinta in calitate de profesor in mediul preuniversitar si la fel ca toti colegii prezenti am luat parte la o adevarata bataie de joc la adresa noastra. Programarile s-au decalat cu mai mult de doua ore, nimeni nu ne-a oferit vreo informatie, nici nu erau banci unde sa stam atatea ore a trebuit sa stam in picioare si sa ne ascundem de soarele arzator pe la umbra copacilor. O atitudine complet dispretuitoare la adresa profesorilor, inacceptabila.

Pe de alta parte, reprezentantii ISJ Iasi spun ca aceste decalaje sunt anuntate de membrii comisiilor de repartizare.

Antonina Bliorț, Purt. de Cuv. ISJ Iași

Prima data trebuie sa mentionam ca acest calendar de mobilitate are termeni, date foarte stricte si intr-adevar stranse si nu exista posibilitatea de a le amana. Intarzierile pe care dumneavoastra le-ati mentionat sunt generate de indecizia candidatilor care solicita ore in acest moment. Faptul ca sunt consiliati, genereaza aceste decalaje dar este important de mentionat ca trebuie respectat dreptul candidatilor de a fi informati si in ciuda a ceea ce ati mentionat in mod constat decalajele care apar sunt anuntate de membrii comisiei de repartizare.

In ceea ce priveste numarul de locuri insuficiente in cadrul unitatii de invatamant, reprezentantii ISJ spun ca exista banci, insa indecizia oamenilor a produs decalajele.  

Antonina Bliorț, Purt. de Cuv. ISJ Iași

Acolo la Bancila s-au desfasurat in acest an toate aceste etape din calendarul de mobilitate si nu au fost probleme. Problemele sunt acum in special pentru aceste indecizii. Daca lucrurile ar fi mers si oamenii ar fi stiut ce trebuie sa aleaga, probabil ca nu am mai fi avut aceasta situatie dar eu cred ca afara acolo la Bancila sunt si banci. Acum cate banci sunt si daca sunt suficiente este adevarat ca daca avem un decalaj mai mare este un numar mai mare de persoane care asteapta.

Razvan Timofciuc, a fost prezent in cadrul sedintei si spune ca in calitate de consilier local va solicita realizarea unui protocol intre Primaria Iasi si ISJ Iasi, astfel incat sedintele publice de repartizarea a posturilor in invatamantul preuniversitar sa aiba loc intr-un cadru mai placut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *