Razvan Timofciuc a fost exclus din USR Iasi

Consilierul local Razvan Timofciuc a fost exclus din USR, potrivit unui comunicat de presa al formatiunii, in urma analizei actiunilor acestuia din spatiul public.

„În urma evaluării realizate la nivel intern, în conformitate cu regulile, procedurile și statutul USR, Biroul Județean al USR Iași a decis să-l excludă din partid pe domnul Răzvan Timofciuc. Această hotărâre a fost luată în lumina acțiunilor sale recente, a poziționărilor publice neadecvate din ultimul an, referitoare la USR Iași și colegii săi, a problemelor de integritate cu care se confruntă dumnealui, dar și a proastei reputații pe care a insistat să o pricinuiască în ultimele zile.

Este important să subliniem faptul că Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat că domnul Răzvan Timofciuc a săvârșit un conflict de interese în exercitarea mandatului de consilier local, prin votul dat în favoarea desemnării soției sale în Consiliul de Administrație al unei unități de învățământ. Această decizie a fost confirmată și rămasă definitivă prin pronunțarea Înaltei Curți de Casație și Justiție (Î.C.C.J.), iar Răzvan Timofciuc nu va mai putea fi ales sau numit într-o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioada de 3 ani de la încheierea mandatului de consilier local.

În lumina acestor probleme de integritate, confirmate inclusiv de Î.C.C.J., Biroul Județean al USR Iași, potrivit statutului, avea temeiul necesar pentru excluderea domnului Răzvan Timofciuc, însă nu a acționat în acest sens. Mai mult de atât, luările de poziție publice ale domniei sale din ultimul an au fost de natură să prejudicieze interesele legitime ale USR și ale membrilor săi, iar acuzațiile aduse de domnul Răzvan Timofciuc la adresa conducerii USR Iași sunt cel puțin stranii în condițiile în care deținea calitatea de vicepreședinte al filialei municipale Iași.

Deși domnul Răzvan Timofciuc a clamat în spațiul public că a epuizat căile interne de comunicare avute la nivel de conducere a partidului, în realitate, nu a fost identificată nicio sesizare adresată de domnia sa, nici verbal, nici în scris către forul de conducere sau, în particular, către președintele filialei.

Toate aceste stări de fapt evidențiază că, în ciuda acuzațiilor formulate, domnul Răzvan Timofciuc a beneficiat de toleranță și nu a existat nicio intenție de excludere din partid. 

Această decizie, deși dificilă, este esențială pentru menținerea integrității și credibilității USR Iași. Fostul nostru coleg a beneficiat în realitate de tot suportul USR Iași, începând cu nominalizarea sa direct pe listele oficiale pentru Consiliul Local Iași, pe un loc eligibil, după procedura de selecție internă, tot printr-o decizie derogatorie a Biroului Județean, în anul 2020. Nu putem avea abordări derogatorii nesfârșite de la statut, pentru o singură persoană, indiferent cine este acea persoană.

Ne asumăm cu fermitate angajamentul luat în fața ieșenilor de a-i asigura că asemenea situații nu vor afecta în niciun fel capacitatea noastră de a servi cu responsabilitate și devotament comunitatea. Suntem determinați să menținem un standard înalt de integritate și continuăm să lucrăm pentru binele comunității, aducând în rândul acesteia stabilitate, liniște și unitate”, se mentioneaza in comunicatul USR.

La sfarsitul lunii octombrie, acesta cerea demisia actualei conduceri a USR Iasi.

„4 din cei 9 consilieri locali USR votați de ieseni in 2020 au părăsit partidul din cauza modului dezastruos, discreționar si falimentar prin care niște băieței rupți de realitate conduc partidul. Actuala conducere a USR Iași a dus partidul intr-o fundătură. USR este finanțat de stat și este o organizație de interes public. Am tăcut public în ultimul an și jumătate de când practicile interne de conducere s-au degradat, in speranța că se poate face ceva. Am intrat in USR in 2020 plin de încredere, speranță și cu buna-credința. Activitatea mea publica este o dovada in acest sens. În spatele cifrelor din raportul de activitate stau mii de ore munca, implicare, reprezentare onestă. Dar nici o fapta buna nu rămâne nepedesita.

În urma acestei activități, candidatul USR la primarie, ales in urma unei mascarade unde au participat 40 de membri aduși cu arcanul, îmi transmite ca sunt o problema de imagine pentru partid pentru ca, vezi Doamne, EL, “imaculatul”, trebuie sa dea explicații presei despre “problema” mea cu Agenția de Integritate (ANI).

O mizerie pentru care nici măcar adversarii politici nu au folosit-o ca atac pentru că e ridicolă. Dar o folosește in mod securistic “colegul” meu pentru a mă îndepărta. Azi convoacă conferință de presa pentru mâine sa discute despre teme ce țin de Consiliul Local fără sa fiu invitat ca lider de grup si fără sa fiu consultat in privința acestor teme. Din scaunele călduțe din Parlament, președintele Biroului Local USR, care a fugit din Consilul Local pentru indemnizația babană de deputat, si candidatul desemnat la primărie de 40 membri aduși cu arcanul, in urma unei mascarade interne, nu mai prididesc de grija iesenilor.

Au teme importante de comunicat despre Consiliul Local, despre primărie, despre oras, fără ca măcar sa se sinchisească să participe la ședința de Consiliul Local”, a mentionat Razvan Timofciuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *