Razie a Politiei Rutiere. 55 ieseni au ramas ieri fara permise de conducere

Ieri, în intervalul orar 10.00 – 18.00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au acționat, pe raza județului Iași, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere.

În cadrul acțiuniiau fost aplicate 513 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 164.280 de lei, dintre care 75 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 21 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor, 50 pentru nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță, 45 pentru nerespectarea legislației rutiere de către pietoni, 4 pentru nerespectarea legislației rutiere de către bicicliști și 318 pentru alte abateri.

De asemenea, în urma activităților desfășurate, polițiștii au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce, 55 de permise de conducere, dintre care 13 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, 9 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 21 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor și 12 pentru alte abateri.

Totodată, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare și au fost constatate 7 infracțiuni.

Exemple:

  1. Un bărbat, de36 de ani, din mun. Iaşi, a fost sancționat contravențional, cu amnedă, fiindu-i reținut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a fost depistat conducând un auto, pe DN 24, în localitatea Poieni, cu viteza de 123 km/h, control radar, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h.
  2. Un bărbat, de 37 de ani, din mun. Iaşi, a fost sancționat contravențional, cu amendă, fiindu-i reținut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece în timp ce conducea un auto, pe strada Gării, din municipiul Iași, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat regulamentar în traversarea străzii.
  3. Un bărbat, de 32 de ani, din comuna Ciurea, a fost depistat conducând un autoturism, pe raza comunei Ciurea, fiind sub influența băuturilor alcoolice, în urma testării cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.