Războiul continuă: se numără toaletele

foto_Chrica_Popa

Intr-un comunicat de presa ajuns pe adresa redactiei astazi, ca raspuns la o declaratie a primarului Mihai Chirica privind spatiile scolilor din Iasi, seful PSD, Maricel Popa, a tinut sa precizeze ca de cand a preluat mandatul majoritatea scolilor din judet si-au consolidat cladirile si nu mai au toaleta in curte. Popa promite ca pana in 2020 nu va mai exista nicio scoala nerenovata.

„Când am preluat mandatul la Consiliul Județean erau 187 de școli aflate într-o stare deplorabilă, majoritatea cu toaleta în curte.Acum au rămas aproximativ 50, dar care sunt în diferite stadii de execuție a lucrărilor. Până în 2020 nu vom mai avea nicio unitate școlară în această situație. În doi ani am făcut mult mai mult decât alții în 20.” subliniaza seful PSD Iasi, Maricel Popa.

In comunicat se mai arata ca prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a s-au atras până acum peste 43 milioane de euro, numai pentru educație și învățământ. Acești bani vor fi folosiți pentru reabilitarea, extinderea, modernizarea și construirea de școli în toate comunitățile din județul Iași. Astfel, vor fi modernizate și extinse 72 de școli, 20 de grădinițe și 2 creșe și se vor construi 10 școli, 20 de grădinițe și 6 creșe. La acestea se mai adaugă aproximativ 5 milioane de euro pentru reabilitarea și modernizarea școlilor, grădinițelor și creșelor alocați în tranșa a II a în cadrul PNDL I. În total, Iașul a avut alocat al doilea buget pe țară pentru proiectele din cadrul PNDL.