Război la UAIC, Tudorel Toader vs Liga Studenților

toader

E razboi la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. In timp ce Liga Studentilor cere demisia rectorului Tudorel Toader, pe motiv ca aduce prejudicii grave institutiei, Conducerea institutiei se delimiteaza de actiunile Ligii Studentilor la adresa lui Toader si sustine ca activitatea asociatiei este sicanatorie.

Reprezentantii studentilor sustin ca, de la reintoarcerea rectorului Tudorel Toader in Universitate se desfasoara un adevarat razboi, generat chiar de fostul ministru care, cu ajutorul fortelor de ordine, vrea sa instaureze o dictatura in institutie, ca pe “propria mosie”.

Astazi, Conducerii Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” a dat publicitatii un comunicat de presa prin care se plange de activitatea ligii. Actiunea vine dupa ce ieri, cateva zeci de student dar si absolventi au protestat infata institutiei si au cerut demisia rectorului Tudorel Toader, fost ministru al Justitiei, pe care il acuza ca a patat imaginea Universitatii.

In ceea ce priveste comunicatul emis de Conducerea institutiei academice, Silvian Man a spus ca documentul nu prezinta date tocmai reale.

Protestul de ieri s-a desfasurat chiar in timp ce in Universitate avea loc sedinta Senatului si s-a incheiat fara incidente.