Război la „Socola” între un jurist şi conducerea spitalului

socola2_01300944

Juristul Corneliu Prepeliță a contestat în fața judecătorilor decizia conducerii spitalului prin care a fost concediat. Tribunalul a stabilit un prim termen al procesului la începutul lunii noiembrie.

Reprezentanții Institutului de Psihiatrie îl acuză pe Prepeliță că nu s-ar fi prezentat la termenele de judecată ale unor procese ale instituției cu foști angajați, ceea ce a dus la pierderea proceselor în zeci de cazuri, conform zdi.ro.

Din 90 de angajați concediați de fosta conducere a „Socola”, 73 au obținut daune morale și despăgubiri cifrate la 7,8 milioane lei. În iunie, Institutul s-a văzut pus în situația penibilă de a cere clemența judecătorilor pentru eșalonarea unei datorii de 30.000 de euro către alte două foste angajate.

Socola nu a reușit să plătească decât 4.000 de euro, fiind începute procedurile de executare silită și fiind puse sub sechestru și cele 7 automobile din dotare. Cererea a fost respinsă de judecători, ceea ce a agravat criza financiară a instituției medicale.

Dacă reprezentanții Institutului Socola îl consideră pe Prepeliță vinovat de pierderea proceselor cu foștii angajați și de despăgubirile pe care trebuie să le plătească, juristul afirmă că ar fi fost concediat ilegal, pentru că ar fi sesizat o serie de nereguli în administrarea unității medicale.