Razboi la Botosani intre primarul Cosmin Andrei si un director din subordine

Primarul Cosmin Andrei a semnat luni, 5 februarie, dispoziția prin care Eugen Țurcanu este demis din funcția de director al Direcției pentru Sport și Agrement Botoșani. Eugen Țurcanu este acuzat de nerespectarea atribuțiilor de serviciu.

După un război de lungă durată între Eugen Țurcanu și Cosmin Andrei, edilul municipiului a decis demiterea directorului Direcției pentru Sport și Agrement Botoșani. Potrivit Botosani Online, conflictul dintre Eugen Țurcanu și Cosmin Andrei a început în urmă cu mai bine de zece ani, când primar al municipiului Botoșani era Ovidiu Portariuc.

În mandatul lui Ovidiu Portariuc, Eugen Țurcanu a fost demis din funcția de director al DSPSA (n.r. denumirea instituției în acea perioadă) dar a atacat decizia în instanță, a câștigat procesul și a revenit la conducerea instituției. Conflictul dintre cei doi a continuat în mandatul primarului Cătălin Flutur și inclusiv după septembrie 2020 când Cosmin Andrei a fost ales primar al municipiului Botoșani.

Edilul a început demersurile pentru demiterea lui Eugen Țurcanu numai că primele tentative au eșuat. La un moment dat, în urma unei hotărâri de Consiliu Local, Direcția de Servicii Publice Sport și Agrement a pierdut o parte din atribuții, rămânând doar cu parcul de agrement Cornișa, locurile de joacă din Parcul Eminescu, Sala Polivalentă, Stadionul Municipal și cele două terenuri de antrenament. Au urmat mai multe comisii de disciplină în care Eugen Țurcanu a fost anchetat și sancționat iar în cursul zilei de ieri, primarul Cosmin Andrei a semnat dispoziția nr. 111 prin care i se desface contractul individual de muncă lui Eugen Țurcanu.

CITESTE SI: S-a aflat cine l-a turnat pe primarul Cosmin Andrei la DNA. A dat documentele autoritatilor

Decizia primarului este luată în baza raportului Comisiei de Disciplină care îl acuză pe Eugen Țurcanu de “nerespectarea atribuțiilor de serviciu care se referă la organizarea, coordonarea și controlul activităților instituției pe care o conduce, manifestând neglijență în serviciu și un management defectuos prin funcționarea în zona de agrement situată în Parcul Mihai Eminescu, aflată în subordinea Direcției pentru Sport și Agrement, a unui trenuleț acționat electric și mecanic și 2 mini carusele acționate electric și mecanic care nu au fost supuse regimului de autorizare și verificare tehnică, potrivit Legii 64/2008 privind funcționarea în condiții de siguranță a instalațiilor sub presiune, instalațiilor de ridicat și a aparatelor consumatoare de combustibil”.

Contactat telefonic, primarul Cosmin Andrei a precizat că a luat ieri această decizie iar în cursul zilei de astăzi i-a fost comunicată lui Eugen Țurcanu. “Am semnat ieri dispoziția privind sancționarea domnului Eugen Țurcanu. Este o decizie luată în baza raportului Comisiei de Disciplină care prevede desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă pentru nerespectarea atribuțiilor de serviciu. Dispoziția i-a fost comunicată domnului Țurcanu și se pune în aplicare imediat”, a declarat primarul Cosmin Andrei pentru Botosani Online.

De partea cealaltă, Eugen Țurcanu consideră că este vorba de o răzbunare politică și spune că a fost o înscenare a primarului Cosmin Andrei.

“Primarul municipiului Botoșani a avut una dintre principalele griji când s-a întors de la DNA Suceava, să mă dea afară pe mine. Într-o comisie de disciplină condusă de cumătrul lui, Bogdan Buhăianu, unul dintre patronii firmei care a plantat crinii și lalelele și un alt membru marcant, Marius Pavăl, directorul de la Taxe și Impozitele Locale, cercetat penal împreună cu primarul, au decis că eu trebuie să fiu dat afară, cu trei luni înainte de alegeri, pentru a avea mână liberă și a avea pârtie la administrarea Direcției pentru Sport și Agrement. De un an și trei luni sunt supus la vreo șapte, opt, zece comisii de cercetare disciplinară. Am primit sancțiuni de toate felurile. Una chiar în decembrie și am luat penalizare de 10%. Acum au pus capac la toată povestea asta. Mi se pare o înscenare, o mizerie fabricată de către Cosmin Andrei împreună cu cumnata lui care este angajata unei subsidiare ISCIR România și care l-a învățat toată schema asta. Și-a văzut visul cu ochii și reușește să distrugă tot în orașul ăsta”, a declarat Eugen Țurcanu care a mai precizat că va ataca în instanță decizia primarului municipiului Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *