Raspunsul investitorului de la Poli Iasi dupa criticile din ultimele zile

horia sabo

Având în vedere materialele de presă recent apărute în spațiul public, din respect pentru cetățenii Iașiului, pentru suporteri, pentru colaboratorii acestui club și pentru colegii mei din cadrul Politehnicii Iași, doresc să prezint pe scurt rezultatele tangibile ale mandatului meu până la momentul prezent.

Avînd în vedere criticile aduse este de datoria mea să prezint tuturor celor interesați situația actuală a clubului Politehnica Iași.

Din punct de vedere financiar:

■ Bugetul echipei aferent sezonului 2018-2019 este de 4,502,764 Euro. Acesta este compus din: salarii echipa 1,275,394 euro, salarii personal: 241,388 euro, taxe legale aferente cheltuielilor 310.207 euro, cheltuieli curente (cantonamente, medicale, organizari meciuri acasa si deplasare, altele): 1.248.740 euro, datorii preluate din anii anteriori 1.427.035 euro.

■ Bugetul echipei este asigurat cu certitudine astfel: Drepturi televiziune 44%, Sponsori cash (contracte semnate) 27%, Vânzare jucători 9%, Bilete meciuri: 4%, Sponsorizări barter 4%, deficit bugetar 12%.

În ceea ce priveştesituatia execuției bugetare în intervalul lunilor iunie – noiembrie 2018 sunt prezentate mai jos cifrele exacte:

■ Total plăţi realizate în valoare de 1.887.725 Euro.

■ Total încasări drepturi TV în valoare de 1.180.000 Euro.

■ Total încasări jucatori în valoare de 243.000 Euro.

■ Total încasări sponsori şi alte surse în valoare de 386.000 Euro

■ Total încasări bilete şi articole marketing în valoare de 78.725 Euro.

Referitor la situația datoriilor la zi:

■ Jucători şi staff tehnic: există o întârziere de 4 zile la plata salariilor aferente lunii octombrie 2018. În intervalul lunilor iunie-noiembrie 2018 s-au achitat toate salariile restante, primele de joc, primele de obiectiv ale jucătorilor.

■ Datorii la bugetul de stat: nu există datorii curente, iar din datoriile preluate s-au achitat 58%.

■ Datorii către furnizori: din datoriile preluate s-au achitat 41%, furnizorii noi cooptați fiind plătiți conform scadențelor negociate.

■ În cifre, astăzi, suma totală a datoriilor este de 799.150 Euro. Ne mândrim cu această cifră, care ne plasează în topul cluburilor cu cele mai mici datorii.

Cu privire la echipa de management sportiv a clubului trebuie să amintesc faptul că aceasta este compusă integral din oameni de înaltă ținută profesională în domeniul fotbalului precum: Adrian Ambrosie, Flavius Stoican, Tibor Selymes. Precizez faptul că au fost aduşi jucători importanţi pentru echipă, unii monitorizaţi deja de cluburi mari de fotbal, iar cei care nu mai intrau în viziunea antrenorului au fost transferaţi contra unor sume de bani la cluburi din ţarăşi din străinătate.

De asemenea doresc să subliniez faptul că s-au majorat salariile unor jucători existenţi în vederea susţineriiperformanţeişis-au stabilit prime de joc, prime de obiectiv și un algoritm financiar care să încurajeze performanța.

Concluzionând, am venit în dealul Copoului cu gândul de a contribui la creşterea performanţei acestei echipe şi de a-i oferi stabilitate financiară. Am adus lângă mine o echipă de anvergură, care alături de nume consacrate deja din cadrul Politehnicii Iaşi, au contribuit la formarea unuia dintre cele mai stabile şi sustenabile financiar cluburi de fotbal din România.

Dacă m-ar întreba cineva care sunt contribuţiile mele la această echipă, le-aş răspunde astfel: multă muncă, planificare şi sacrificiu personal, atât familial cât şi financiar, prin sume directe avansate către club.

Dacă m-ar întreba cineva care este politica noastră, voi spune simplu: performanţa. Performanţa cu toată puterea noastră şi cu toată puterea pe care Dumnezeu ne-o poate oferi, astfel încât Politehnica Iaşi să devină unul din brandurile naţionale, cu suporteri în toate colţurile Moldovei şi ale ţării.

Dacă m-ar întreba cineva care este scopul nostru, voi răspunde într-un singur cuvânt: victoria. Victoria cu orice preţ, oricât de greu va fi drumul. Iar victoria va fi atunci când trofeul Campionatului României va fi la Iaşi.

Lăsând la o parte divergențele și declarațiile aprinse pe fond emoțional, vreau ca toți ieșenii să înțeleagă faptul că, ceea ce-mi doresc este ca echipa Politehnica Iași să ajungă în topul echipelor din România. Şi pentru a atinge acest scop comun, voi face tot ce-mi stă în putere să-mi duc proiectul pe care l-am început la bun sfârșit.

HORIA SABO

Director General Politehnica Iași