Rareș Bogdan vreau un mandat de ministru în Guvernul Ciolacu

rares bogdan

foto: newsweek

După discursul critic pe care Marcel Ciolacu l-a avut la adresa liberalilor, ieri, în timpul votului de la Parlament, Rareș Bogdan a anunțat că vrea să fie ministru când liderul PSD va fi premier. Totodată acesta a menționat că „aroganțele nu au ce căuta într-o coaliție” și își îndeamnă colegii să „să reacționeze” la astfel de replici acide.

„Le spun colegilor mei care se uită și se tem. În primul rând îi dojenesc, le spun că astăzi ar fi trebuit să reacționeze. A fost prima dată când mi-a părut rău că nu am fost membru al Parlamentului României. Suntem nevoiți să colaborăm cu PSD, nu că ne iubim sau că îmi este simpatic domnul Ciolacu. Nu îmi este deloc simpatic, dar sunt suficient de matur cât să mergem mai departe. Eu cred că domnul Ciolacu a greșit discursul, era scris pentru căderea Guvernului Cîțu. Îi rog pe colegii mei data viitoare când se întâmplă acest lucru să reacționeze. Domnul Ciolacu a încurcat discursurile de bucurie că are România un Guvern. Suntem PNL, nu putem fi umiliți de nimeni. Nu vom tolera ca PNL să fie pus la colț, nu vom tolera ca PNL să nu fie respectat. Partidul are premierul, are un premier bun și am încrede în el”, a declarat Rareș Bogdan, la Digi24.

Prim-vicepreședintele PNL a zis că va renunța la mandatul de europarlamentar și va intra în Guvernul României în 2023 „să mă asigur că domnul Ciolacu va face ceea ce a promis şi va respecta programul de guvernare al României”.

„În 2023, în 25 mai, se va face o rotaţie la nivel de premier şi la nivel de miniştri, secretar general, doi miniştri, şi i-am spus domnului Ciolacu, după aceste negocieri, următoarele: pentru că am văzut comportamentul dvs. în aceste zile, vă spun de acum, nu voi pleca acum pentru că am nişte proiecte de încheiat, dar pe data de 25 mai veţi fi cu mine în Guvern, domnule Ciolacu, voi fi la masă cu dvs. în Guvern din partea PNL, pe un post pe care nu îl pot dezvălui încă. Voi veni în Guvern tocmai pentru a mă asigura că aroganţele nu au ce să caute, pentru că de-a lungul timpului am văzut mulţi lideri social-democraţi, poate la rândul lor de bună credinţă, dar care au eşuat în aroganţe. Eu cred că nu are ce să caute orgoliul şi aroganţa într-o coaliţie. Noi nu vrem să umilim pe nimeni”, a anunțat Rareș Bogdan.

Nicolae Ciuca va rămâne premierul României până pe 25 mai 2023, după care șefia guvernului va fi preluată de Marcl Ciolacu. „Rotativa” presupune și o rocadă a ministerelor: Finanțele vor trece la PNL, iar Justiția la PSD, iar transporturile vor preluate de liberali, la schimb cu fondurile europene pentru social-democrați.

Astfel, Rareș Bogdan ar putea veni ministru la Finanțe sau la Transporturi.