Rares Bogdan l-a atacat frontal pe Bogdan Aurescu. „Este ca si cum as fi atacat de Sputnik”, a raspuns ministrul de externe

rares bogdan

Europarlamentarul Rares Bogdan a avut o iesire dura la adresa lui Bogdan Aurescu, intr-o emisiune TV. Liberalul sustine ca ministrul de externe nu urmareste interesul national. Rares Bogdan sustine ca l-ar schimba imediat pe Aurescu, facand referire ca acesta se afla in Guvern pe un loc al liberalilor desi nu este membru PNL.

„Eu sunt un om asumat. Eu mă întâlnesc cu congresmeni, cu senatori și cu oameni de la Bruxelles și care îmi spun: ‘Domnule Bogdan, cereți, cereți… nu cereți nimic! / Cum adică nu cerem? / Cereți domnule să vină 200 de miliarde investiții în România că nu vă poate refuza nimeni, cereți să vi se dea armament pe care să îl plătiți într-o 100 de ani că nu o să vă poată refuza nimeni, cereți să întrați în Schengen, cereți să luați vize, cereți orice“, a spus Rareș Bogdan, intr-o emisiune la Prima News.

Rares Bogdan s-a referit si la situatia lui Emil Hurezeanu, care nu a fost sunat de Bogdan Aurescu in cele 72 zile petrecute in Romania.

„Domnul Hurezeanu a făcut ce a putut, cât a putut și s-a întors la post. România a ales să își relege relațiile diplomatice. Domnul Hurezeanu a stat 72 de zile la București, 72 de zile. Domnul Hurezeanu nu a primit nici un telefon în cele 72 de zile de la MAE. Nu a primit un telefon să facă o informare verbală, nu doar scrisă“, a mai precizat europarlamentarul.

In replica, Aurescu a raspuns ca nu-l intereseaza parerile lui Rares Bogdan.

„Nu mă intereseaza părerile lui Rareș Bogdan – vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniță cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac – e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri și frustrări personale”, a declarat Bogdan Aurescu în exclusivitate pentru Digi24.ro.