RAR nu mai emite certificat de agregare taxi dacă mașinile au folii sau tratamente chimice pe geamuri

05

Conform legislației în vigoare, (Legea 66/23.03.2022 publicată în M.O. 283/2022 )Registrul Auto Român (RAR) nu emite certificatul de agregare taxi dacă mașinile în cauză au pe geamuri folii sau alte tratamente chimice (vopsea) careobturează vizibilitatea.

Există însă și particularitatea ca geamurile laterale spate și luneta, care nu fac parte din câmpul principal de vizibilitate, să poată avea o transparență mai redusă, însă doar dacă geamul respectiv a fost omologat ca atare de fabricant.

Ca sa fiți siguri că geamurile mai închise la culoare ale taxiului (menționate maisus) sunt în regulă și nu vor face obiectul respingerii mașinii la inspecția RAR ,asigurați-vă că au imprimate din fabricație caracteristicile V43R (marcajul ștanțatcare atestă că geamul este conform).

Mai pe scurt, este în regulă cu geamuri fumurii pe lateral spate și lunetă doar daca au marcajul V43 R și doar dacă nu sunt aplicate folii peste geam, fie ele și certificate!

În caz contrar, RAR sancționează orice abatere în privința vizibilității, dacă mașinaeste trasă pe dreapta de poliție, la un control în trafic sau dacă vă prezentați la sediile Registrului cu prilejul oricărei verificări.

Toate detaliile menționate sunt valabile doar pentru activitatea de taximetrie.