Ramasi fara casa si mancare, va cer ajutorul!

vlcsnap-2019-09-03-17h23m27s624

Clipe de groaza pentru o familie din judetul Iasi. Un incendiu cumplit i-a lasat si fara putinul pe care il aveau. 6 frati, unul din ei orb, alaturi de mama si tatal lor au ramas fara casa, in urma unui nefericit incendiu ce a avut loc sambata dimineata, in satul Hadambu. Acum, familia Carlig solicita ajutorul fiecaruia ca sa poata reconstrui un loc de dormit si sa primeasca necesarul pentru copii in noul an scolar.

Un incendiu cumplit care se pare ca ar fi pornit de la cablurile de electricitate a ars gospodaria unei familii din comuna Mogosesti.

Acum 6 suflete muncesc cot la cot cu parintii pentru a curata ceea ce focul le-a luat. Din casa in care locuiau nu se mai vede decat cenusa si cateva animale din curte.

Doua fetite si doi baieti cu varste cuprinse intre 9 si 16 ani se gandesc cu ce sa se imbrace si ce vor lua cu ei in noul an scolar.

Constantin Cirlig, tatal: „Deodata fum, fum, miros de fum. Asa eram imbracat, papucii erau jos, ca astia nu stiu ai cui sunt. Descult am fugit pe aici, am intrat in casa, am cautat pe paturi copiii. Nu mai era niciunul. Am zis, poate au plecat incolo, s-au derutat. Deja erau plecati. Si cand am deschis usa de la camera asta in partea cealalta a venit flacara pe fata …nu stiu, am cazut jos sau nu stiu”.

Florin, baiatul de 18 ani care a terminat clasa a 11-a si este nevazator si-a pastrat calmul reusind sa-si scoata fratii mai mici.

Rep: „Ce s-a intamplat? Spune-ne tu. Ai salvat si copiii.

Florin Carlig: M-am sculat din somn si am simtit ca mirosea dintr-o data a fum si am iesit afara, am ascultat asa si m-am dus in casa, i-am sculat si am luat butelia si aragazul. 

Rep: Si cum ai reusit? Cum ai putut tu?

Florin Carlig: – Am luat de-a dura la deal”.

Sorin, cel mai mare dintre frati are 20 de ani, dar este deja chinuit de viata. Dupa ce a terminat scoala, a plecat in Anglia la munca. De acolo, cu banii stransi a ridicat o casuta mai mica in curtea parintilor, unde locuiesc momentan toti, inghesuiti.

Sorin Carlig: „Am fost pana pe la Iasi si la gara si am adus pe cineva si m-a sunat fratele meu ‘Bai, vino inapoi acasa, ca a luat foc casa! Am zis ‘bai, cum sa ia foc casa?’ Am venit de la Iasi si cand m-am intors, am facut maxim 10 minute inapoi, am venit, cand colo, n-am mai avut ce sa fac”.

Stefan Carlig: „A venit sora mea,  Ioana si m-a trezit si a zis ca arde casa…Am fugit la vale, ea a zis ca..eu am inteles ca arde fratele meu, Florin. OUT 05.23

Pe fete nu le-am gasit acasa, ele au plecat sa dea apa vacii pe care o tin in camp. Parintii cer si au nevoie de ajutorul vostru, cu materiale de constructii, hainute si recuzite pentru copii in noul an scolar cat si de-ale gurii.