Raluca Turcan este ingrijorata de pensia dansatorilor si propune modificarea unei legi

raluca turcan

Raluca Turcan, fostul ministru al Muncii in guvernele Orban si Citu este preocupata ca dansatorii si solistii balet nu beneficiaza de aceleasi drepturi cu balerinii si acrobatii.

Raluca Turcan a depus in parlament un proiect de lege pentru modificarea legislatiei sustinand in expunerea de motive ca dansatorii din ansamblurile folclorice reclama o grava discriminare. Conform datelor fostului ministru, cele mai multe ansambluri profesioniste din tara au angajat balerini in organigrama si nu dansatori populari.

„Avand in vedere statisticile care releva faptul ca ca dupa varsta de 40 ani, conditia fizica inclusiv musculatura dansatorilor si solistilor balerini este deteriorata fara a mai face fata prezentarii spectacolelor la un nivel artistic de inalta calitate consideram ca pensionarea dansatorilor si solistilor balet trebuie facuta in aceleasi conditii ca si cele prevazute pentru balerini si acrobati in legislatia actuala”, se mentioneaza in expunerea de motive.

Conform datelor actuale sunt 119 dansatori din care 6 dansatori au peste 45 ani si 10 dansatoare au peste 42 ani. Prin urmare 16 dansatori ar putea beneficia de aceasta lege.