Rafale de vant in cea mai mare parte a tarii. Meteorologii au emis avertizari in mai multe judete

Potrivit ANM, din aceasta dimineata si pana maine seara, temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte rafalele vor depăși 60…70 km/h.

În jumătatea de nord a țării, pe parcursul zilei de joi (28 martie) și în noaptea de joi spre vineri (28/29 martie), instabilitatea va fi temporar accentuată și vor fi averse, pe arii restrânse însoțite și de descărcări electrice, iar mai ales în zona de munte se vor acumula cantități de apă de 15…20 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă.

Pana in aceasta seara este in vigoare un cod galben de vant, care va avea intensificari in Dobrogea, estul Munteniei, sud estul Moldovei, Crisana, local in Transilvania si Maramures, in Muntii Apuseni si Carpatii Orientali, unde vor fi viteze in general de 55 – 65 km/h, iar la altitudini mari rafalele vor depasi 90 km/h.

Pe parcursul nopții de joi spre vineri (28/29 martie) în Crișana, Maramureș, nord-vestul Moldovei și local în Transilvania vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h, iar în zona înaltă a Munților Apuseni și a Carpaților Orientali, rafalele vor depăși 90…100 km/h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *