Raed Arafat: „Obligativitatea certificatului verde COVID-19 nu impune restricții, nu se poate vorbi de discriminare”

raed arafat

Raed Arafat, Secretarul de stat în MAI, a declarat că hotărârea de guvern prin care se impune obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activităţi nu impune restricţii şi nu se poate vorbi de discriminare, potrivit G4Media.

Subliniez că această hotărâre n-a impus restricţii. (…) În loc să se închidă total după 3 la mie, în intervalul 3 – 6 la mie s-a găsit o soluţie prin care totuşi să mai permitem activităţile economice să se desfăşoare cu anumit control sanitar aferent”, a afirmat Arafat azi într-o conferință de presă.

Acesta a menționat și posibilitatea folosirii aplicației, care se poate descărca gratuit, pentru codul QR. Certificatul sanitar permite oricui să participe la evenimente cu trei condiţii: să fie vaccinat, testat sau să fie trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

Potrivit acestuia, verificarea respectării măsurilor impotriva Covid la evenimente precum nunţi, botezuri sau alte petreceri este greu de făcut.

Guvernul a aprobat vineri obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activităţi în localităţile unde rata de incidenţă a infectărilor cu SARS-CoV-2 este cuprinsă între 3 și 6 la mia de locuitori.

sursă: g4media