Raed Arafat, acuzat de BNS că sabotează serviciile de Ambulanţă

foto_ambulanta

Blocul National Sindical atrage atenția că serviciile publice de ambulanță sunt sabotate de către Departamentul Pentru Situații De Urgență. Deși intervin în peste 90% din cazuri medicale urgente la nivel național, serviciile de ambulanță au un parc auto deplorabil, a transmis BNS.

Blocul Național Sindical a colectat date de la toate serviciile de ambulanță, cu ajutorul Federației Naționale Sindicale „Ambulanţă”, care sunt mai mult decât îngrijorătoare și le pune la dispoziția opiniei publice.

Datele colectate de specialiștii Blocului Național Sindical arată că:

  • în 2021, serviciile de ambulanță au acordat primul-ajutor în peste 3,5 milioane de cazuri de medicină de urgență (90,5%), în timp ce angajații SMURD au intervenit la doar 370 de mii de urgențe (10,5%)
  • 49% dintre ambulanțele din România au fost dotate cu aparatură medicală în urmă cu mai bine de 10 ani, în timp ce mai bine de jumătate din parcul auto al SMURD este aproape nou și a fost dotat cu aparatură medicală în ultimii 5 ani
  • în ceea ce privește intervențiile efectuate cu personal medico-sanitar de specialitate la nivelul întregii țări, serviciile de ambulanță intervin în aproape 99% din cazuri, în timp ce SMURD s-a ocupat de 1,21% din cazuri
  • serviciile de ambulanță se confruntă cu un deficit de personal uriaș. Mai bine de 9.700 de posturi nu sunt ocupate (43,34%)