Radu Georgescu, consultant fiscal despre pachetul de masuri pregatit de Guvern: „Oamenii vor avea mai putini bani si vor cumpara mai putin!”

Specialistii critica noul pachet de masuri fiscale propus de Guvern, prin care isi propune sa stranga 20 miliarde de lei pe an la bugetul statului. Din pacate, in loc sa elimine pensiile speciale si sa reformeze cu adevarat aparatul bugetar, Executivul vrea sa obtina banii din mediul privat.

„Statul mareste taxele pentru a lua suplimentar 20 miliarde de lei / an de la mediul privat. La pagina 36 din „Expunerea de motive” publicat de Ministerul de Finante se spune ca statul se asteapta sa incaseze suplimentar de la mediul privat 20 miliarde de lei/ an din aceste noi taxe. Cu alte cuvinte vor disparea 20 miliarde de lei/ an din mediul privat pentru a se duce catre stat. Suma este foarte mare pentru economia Romaniei. Comparativ, taxele suplimentare de la ultima criza financiara ( taxele crescute in iulie 2010) au fost de 5 miliarde lei / an. In 2010 banii s-au luat direct de la oameni prin cresterea TVA-ului. Acum este o combinatie. Banii se iau direct prin cresterea TVA-ului pentru unele bunuri si servicii si prin eliminarea facilitatilor fiscale pentru angajati. Si indirect prin taxarea suplimentara a firmelor ( PFA-uri, microcompanii, firme cu cifra de afaceri peste 50 milioane euro si banci). Noile taxe pentru companii va duce la cresterea preturilor pentru toata lumea. Conform documentului publicat, in urmatorii 4 ani statul vrea sa incaseze suplimentar din mediul privat peste 80 de miliarde de lei. Acesti bani vor disparea din consumul de bunuri si servicii. Cu alte cuvinte, oamenii vor avea mai putini bani si vor cumpara mai putin. Pregatiti-va centurile de siguranta. Vor urma turbulente economice. Foarte posibil sa fie mai mari decat in perioada 2008-2012”, a scris pe pagina personala de Facebook, Radu Georgescu, consultant fiscal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *