Racla cu moastele Sf. Cuv. Parascheva a fost scoasa astazi din Mitropolie

DSC_9773

Printr-o procesiune religioasa, racla cu moastele Sf. Cuv.Parascheva a fost asezata in aceasta dimineata sub baldachin. Maicile, urmate de un sobor de preoti cu racla sfanta pe umeri, au facut inconjurul Catedralei pana au ajuns la locul deja amenajat. Pelerinii cu domiciliul in municipiul Iasi au venit la Mitropoliei inca de la primele ore ale diminetii.

Ziua de 14 octombrie este una speciala pentru credinciosii din municipiul Iasi.  Racla cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasa din Catedrala si pusa sub baldachinul amenajat in curtea interioara a Mitropoliei. Slujba de dimineata a fost oficiata ca si pana acum de catre Calinic Botosaneanul, actualul Arhiepiscop al Sucevei si Radautilor.

S-a continuat cu procesiunea religioasa, unde un sobor de preoti a purtat racla cu moastele sfinte in jurul Catedralei Mitropolitane. Pe parcurul traseului maicile au batut toaca, iar preotii au cantat.

Pe traseu s-au alaturat si credinciosi, care s-au asezat la final pe doua randuri. Unii au venit cu noaptea in cap pentru a atinge moastele in ziua sfanta.

Este firesc sa fie scoasa. Anul acesta a fost exceptie, insa si pe vremea comunistilor tot se scotea afara, a spus un pelerin.

Unii credinciosi au prins rand la sfanta, in timp ce altii au intrat pentru a asculta slujba. In felul acesta, s-au format doua randuri paralele, unii simtindu-se nedreptatiti.

Suntem veniti cu noaptea in cap aici. Am stat la rand afara, din Stefan cel Mare ne-au trimis in spate, am stat la rand. Am intrat dupa in Bisrrica. Exact in fata noastra a inceput sluja si a scos o pe Cuvioasa afara. Randul propriu-zis este format cu noi, oamenii din Biserica.

Urmatorii care s-au inchinat au fost ierarhii, preotii si diaconii care au tinut slujba pe podiumul amenajat de pe Bulevardul Stefan cel Mare.