Putin: „Dacă Occidentul crede că Rusia va face un pas înapoi, nu înţelege Rusia”

MCZoYXNoPTI5OTEzNjE1YWQ3MTY0ZDBjZDJiZjRiNDM1YmQ4Yzc3.thumb

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri, în timp ce armata sa însângerează Ucraina, că Occidentul „nu va reuşi” în ceea ce a numit încercarea sa de a obţine dominaţia globală şi de a dezmembra Rusia.

„Dacă Occidentul crede că Rusia va face un pas înapoi, nu înţelege Rusia”, a declarat Putin, citat de Guardian, în cea de-a 21-a zi a războiului brutal şi sângeros al Rusiei în Ucraina.

De asemenea, Putin a afirmat că menţinerea Rusiei în şah este o politică pe termen lung a Occidentului şi a criticat sancţiunile economice impuse împotriva Rusiei.

Putin a mai acuzat că ţările occidentale au vrut să lovească fiecare familie rusă prin sancţiunile impuse şi le-a acuzat că s-au angajat într-o campanie fără precedent împotriva Rusiei

Nu în ultimul rând, liderul de la Kremlin a susţinut că Rusia este pregătită să discute despre statutul de neutralitate al Ucrainei în cadrul discuţiilor menite să pună capăt ostilităţilor din această ţară, dar că Moscova îşi va atinge în continuare obiectivele operaţiunii sale militare, care „decurge conform planului”.

De asemenea, el a afirmat că Occidentul a declarat efectiv Rusia în „incapacitate de plată” ca parte a sancţiunilor sale din cauza războiului din Ucraina şi că acest conflict a fost doar un pretext pentru ca Occidentul să impună sancţiuni.

„Occidentul nici măcar nu se oboseşte să ascundă faptul că scopul său este de a afecta întreaga economie rusă, fiecare rus”, a spus el.