Putin considera tragic dar inevitabil razboiul din Ucraina și acuza o înscenare în cazul masacrului din Bucha

Potrivit TASS, intr-o discuție cu liderul Belarusului, Vladimir Putin a numit evenimentele din Ucraina drept tragice, dar a subliniat că confruntarea cu regimul de la Kiev era inevitabilă. „Pur și simplu nu a fost de ales, era doar o chestiune de timp când va începe. Asta este.”

Potrivit lui Lukașenko, dacă Rusia „întârzia puțin” cu lansarea operațiunii militare în Ucraina, ar fi fost atacată ea însăși.

Despre situația din Bucha

Situația din Bucha din Ucraina i-a amintit lui Putin de provocări organizate în Siria pentru a acuza Damascul că folosește arme chimice. „Atunci s-a dovedit a fi o operațiune false flag. În Bucha, există și o operațiune false flag exact așa”.

Lukașenko a numit evenimentele de la Bucha o „operațiune psihologică condusă de britanici” pentru a introduce noi sancțiuni împotriva Rusiei. El i-a dat lui Putin documente legate de aceste evenimente.

Despre sancțiunile occidentale

„Bitzkrieg-ul de sancțiuni” occidental împotriva Rusiei a eșuat, a subliniat Putin. „Economia și sistemul financiar rusesc sunt destul de solide”. El a afirmat că economia rusă se va adapta la noile condiții și, în același timp, a sperat că bunul simț va predomina în Occident.

Potrivit lui Lukașenko, restricțiile nu vor determina Moscova și Minsk să-și schimbe politica. „Nici o sancțiune nu ne poate îndoi sau deraia”. Putin a remarcat că Occidentul nu înțelege că „în condiții dificile poporul Rusiei, poporul rus, sta mereu împreună”.

Ambii președinți au afirmat, de asemenea, că Occidentul nu va reuși să izoleze Rusia. Liderul rus a remarcat că „în lumea de astăzi, este complet imposibil să izolați complet pe cineva”, în timp ce Rusia nu se va izola de restul lumii.

Despre campania anti-rusa

„Isteria anti-rusă” din țările occidentale „se face cunoscută, dar timpul va rezolva totul”, a afirmat Putin. Creșterile de preț la combustibil și produse alimentare, inflația în creștere vor avea un impact asupra „proceselor politice interne”, a explicat el.

Acestea fiind spuse, președintele rus a fost de acord cu opinia conform căreia Washingtonul este pregătit pentru un impas cu Moscova. Potrivit lui, în lumea modernă o singură țară nu își poate păstra dominația, iar lumea unipolară care s-a format după căderea Uniunii Sovietice începe să se destrame.

Despre discuțiile cu Kievul

Discuțiile cu Ucraina sunt complicate de faptul că Kievul s-a îndepărtat de acordurile încheiate la Istanbul la sfârșitul lunii martie (atunci, de exemplu, Rusia a decis să-și reducă activitatea militară în direcția Kiev și Cernihiv), a spus Putin. El a precizat că nu știe încă toate detaliile, întrucât a primit luni un raport privind schimbarea poziției Ucrainei.

Liderul rus și-a exprimat, de asemenea, recunoștința față de Belarus „pentru buna organizare a mai multor runde de discuții pe teritoriul său” și a remarcat că „locația din Belarus este destul de potrivită și pentru alte contacte”. „Începutul dialogului direct cu partea ucraineană a devenit posibil în multe feluri datorită efortului personal al președintelui belarus Alexandru Lukașenko”, a subliniat Putin.

Foto: TASS