Putin a dat ordin de incetare a focului cu ocazia Craciunului pe rit vechi

Președintele rus Vladimir Putin a dat instrucțiuni pentru declararea unei încetări a focului de-a lungul întregii linii de luptă din Ucraina, de la ora 12:00 a zilei de 6 ianuarie până la ora 24:00 a zilei de 7 ianuarie, a anunțat joi serviciul de presă al Kremlinului.

„Având în vedere o adresă a Sanctității Sale Patriarhul Kirill, îl însărcinez pe ministrul Apărării al Federației Ruse să introducă o încetare a focului de-a lungul întregii linii de angajare a luptei în Ucraina de la ora 12:00 a zilei de 6 ianuarie până la ora 24:00 a zilei de 7 ianuarie a acestui an”, potrivit unui document citat de serviciul de presă.

„Plecând de la faptul că un număr mare de locuitori din zona de luptă sunt creștini ortodocși, îndemnăm partea ucraineană să declare o încetare a focului pentru a le permite acestora să participe la slujbe în ajunul Crăciunului, precum și în ziua de Crăciun”, se arată în comunicat.

Anterior, joi, Patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii s-a adresat părților aflate în conflict, îndemnându-le să declare o încetare a focului de Crăciun atât în Ucraina, cât și în Donbass și în alte regiuni noi ale Rusiei implicate în acțiuni militare.