Putin a anuntat mobilizarea partiala in Rusia

vladimir putin

Vladimir Putin a semnat un decret privind mobilizarea parțială în Rusia. Activitățile de mobilizare vor începe de astazi. Decretul prevede măsuri suplimentare pentru îndeplinirea ordinului de apărare a statului. Cei chemați vor fi obligați să urmeze pregătire militară. Potrivit decretului prezidențial, vor fi supuși serviciului militar doar acei cetățeni care se află în rezervă și, în primul rând, cei care au servit în forțele armate, au anumite specialități militare și experiență relevantă.

După cum a subliniat Putin în discursul adresat cetățenilor, măsura mobilizării parțiale a fost adoptată pentru a proteja Rusia, suveranitatea ei, integritatea teritorială și pentru a asigura securitatea poporului rus.

„Toate problemele legate de material, resurse și sprijin financiar pentru întreprinderile de apărare trebuie rezolvate imediat de către guvern”, a spus Putin.

Putin a vorbit despre politica deschisă anti-rusă a Occidentului și dorința Washingtonului și Bruxelles-ului de a distruge țara. El a subliniat că Rusia folosește toate mijloacele disponibile pentru a se proteja.

În ajunul Dumei de Stat a adoptat amendamente care simplifică dobândirea cetățeniei de către străinii care au semnat un contract pentru serviciul militar în armata rusă.