Putin a anuntat ca SUA are numai de castigat dupa sabotarea conductelor Nord Stream

bidenputin-3_f2833de4bd

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Statele Unite și alți furnizori de energie alternativă vor beneficia cel mai mult dupa sabotajul conductelor de gaze naturale Nord Stream 1 și 2.

„Este clar cine beneficiază de pe urma sabotajului. Sistemele de gaze rămase vor juca acum un rol geopolitic mai important. Acestea sunt rutele poloneze, Yamal-Europa și există două conducte în Ucraina. Rusia a plătit cândva pentru a le construi pe toate. Și, desigur, SUA vor putea acum să vândă energie la prețuri mai mari”, a spus Putin la forumul Russian Energy Week.

Putin considera ca SUA va avea ocazia să vand europenilor mai mult gaz natural lichefiat (GNL), un combustibil inferior gazului de conductă rusesc din cauza prețului său mai mare.

De asemenea, situaţia este plină de riscuri de instabilitate, a avertizat Putin. „Am văzut asta recent, când tancurile americane care transportau GNL în Europa s-au întors la jumătatea drumului și și-au schimbat destinația pentru că furnizorilor de GNL li s-a oferit un preț mai bun în altă parte. Și interesele clienților europeni au fost ignorate”, a conchis liderul rus.