Putin a anuntat ca Rusia suspenda participarea la tratatul de reducere a armelor strategice 

Moscova suspendă participarea la Tratatul de reducere a armelor strategice (START), dar Rusia nu se retrage din acesta. Acest lucru a fost anunțat de președintele rus Vladimir Putin, marți, într-un mesaj adresat Adunării Federale.

„Trebuie să anunț astăzi că Rusia își suspendă participarea la Tratatul privind armele strategice ofensive”, a spus șeful statului. Potrivit președintelui, Moscova nu se retrage din tratat, și anume suspendă participarea.

Președintele a subliniat că, înainte de a reveni la discutarea problemei continuării activității în cadrul START, partea rusă trebuie să înțeleagă singură ce pretind țări NATO precum Franța și Marea Britanie și cum vor fi luate în considerare arsenalele lor strategice. „Adică potenţialul de lovitură combinat al alianţei”, a explicat Putin. „Ei acum, cu declaraţia lor, au făcut, de fapt, o cerere de participare la acest proces. Ei bine, mulţumesc lui Dumnezeu, ei înşişi campioni ai păcii”, a completat Putin.

Potrivit lui Putin, unele figuri din Statele Unite se gândesc la testarea armelor nucleare, Washingtonul dezvoltă noi tipuri de arme nucleare.