Puterea de cumparare a locuitorilor din toate judetele Moldovei, sub media nationala

cumparaturi

Venitul mediu anual pe cap de locuitor si cea mai scazuta putere de cumparare din Moldova se inregistreaza in judetele Botosani si Vaslui, conform unui studiu intocmit de Gfk Romania.

Indicele privind puterea de cumpărare masurat de GfK reprezinta venitul net anual disponibil pe cap de locuitor, din salarii, pensii, ajutor de somaj si alocaţii pentru copii, dupa scaderea taxelor si a contribuţiilor sociale.

Nu foarte departe sunt judetele Suceava, Neamt si Vrancea, toate asezate pe acelasi palier. Judetele Iasi si Bacau sunt si ele cu mult sub media nationala, in timp ce in judetul Galati se inregistreaza cea mai ridicata putere de cumparare din regiunea Moldovei.

Bucuresti, Cluj, Timisoara si Ilfov domina clasamentul la nivel national si depasesc cu mult media nationala. Studiul mai confirma ca venitul mediu net anul a crescut anul trecut la 5083 euro.

Pe viitor se estimeaza ca orase precum Sibiu, Alba Iulia, Brasov Arad si Constanţa vor cunoaste o dezvoltare mai mare decat Bucurestiul datorita infrastructurii si centrelor universitare care genereaza forta de munca.